Κρέοντος 93, Αθήνα - Σεπόλια
dfoufopoulos@yahoo.com | 210 5127205 - 697 2858778

Πρόστιμο από λιμενικό

Πρόστιμο από λιμενικό

Φουφόπουλος Δημήτριος

2105127205
dfoufopoulos@yahoo.gr

Επικοινωνία

    Οδηγός και ιδιοκτήτης Φορτηγού Δημοσίας Χρήσης (τράκτορας με πλατφόρμα) μετέφερε όχημα με βλάβη πάνω στην πλατφόρμα του ρυμουλκού. Σε έλεγχο στο λιμάνι του Πειραιά αρμόδια όργανα εντόπισαν το αυτοκίνητο επάνω στην πλατφόρμα και παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είχε βλάβη προχώρησαν σε βεβαίωση παράβασης, επιβολή προστίμου και αφαίρεση πινακίδων. Κατά της βεβαίωσης παράβασης ο οδηγός του Φορτηγού Δημόσιας Χρήσης άσκησε προσφυγή υπογεγραμμένη από τον Δικηγόρο Δημήτριο Φουφόπουλο ο οποίος και τον εκπροσώπησε στο Δικαστήριο. Αποτέλεσμα ήταν να γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί της προσφυγής, να ακυρωθεί η βεβαίωση παράβασης και σβηστεί ολοκληρωτικά το πρόστιμο σε πρώτο βαθμό.

    Η νομική σπουδαιότητα της απόφασης βρίσκεται στο γεγονός ότι το Δικαστήριο θεώρησε πως η «αλλαγή χρήσης» που το λιμενικό ισχυρίζονταν ότι διαπίστωσε, για την οποία και τιμωρήθηκε με πρόστιμο ο οδηγός του φορτηγού, ήταν αόριστη, χωρίς δηλαδή καμία εξειδίκευση και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ισχυρισμοί του οδηγού!!!

    Η σημασία της συγκεκριμένης απόφασης είναι μεγάλη καθώς δίνεται η ευκαιρία σε αυτοκινητιστές και οδηγούς φορτηγών Δημόσιας Χρήσεως να σβήσουν πρόστιμα και να ακυρώσουν βεβαιώσεις παραβάσεων που τυχόν επιβάλλονται κατά την μεταφορά εμπορευμάτων.

    Για να διαβάσετε την απόφαση πατήστε εδώ.

    Για οποιαδήποτε υπόθεση διοικητικού δικαίου, προστίμων, παραβάσεων, προσφυγών, ενστάσεων, αίτησης ακύρωσης κλπ  επικοινωνήστε με τον Δικηγόρο Δημήτριο Φουφόπουλο.