Κρέοντος 93, Αθήνα - Σεπόλια
dfoufopoulos@yahoo.com | 210 5127205 - 697 2858778

Ακύρωση μετάθεσης στρατιωτικού – Παραμονή στην Αθήνα

Ακύρωση μετάθεσης στρατιωτικού – Παραμονή στην Αθήνα

Φουφόπουλος Δημήτριος

2105127205

Επικοινωνία

    Μόνιμη στρατιωτικός- επαγγελματίας οπλίτης, διαζευγμένη με δύο ανήλικα τέκνα ήδη έχοντας οριστεί δικαστική συμπαραστάτης του πατέρα της με 85% αναπηρία υπέβαλλε αίτηση για κατ’ εξαίρεση μετάθεση στον τόπο προτιμήσεώς της ώστε να είναι κοντά στα παιδιά και τον πατέρα της.

    Ωστόσο, η αίτησή της απορρίφθηκε με πράξη του αρμόδιου Διευθυντή Μεταθέσεων Μόνιμου Προσωπικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και στη συνέχεια διατάχθηκε μετάθεσή της από την Αθήνα για τη νήσο Χίο!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η μετάθεση αυτή σήμαινε ουσιαστικά την αποξένωσή της στρατιωτικού από τα παιδιά της και τον ανάπηρο πατέρα της!!!

    Στη συνέχεια με κατάλληλη νομική καθοδήγηση από τον Δικηγόρο Δημήτριο Φουφόπουλο, η στρατιωτικός υπέβαλλε αίτηση ακύρωσης την οποία και κέρδισε πανηγυρικά με την εξαιρετική υπ’ αριθμ. 519/2021 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Η πράξη του Διευθυντή Μεταθέσεων ακυρώθηκε λόγω παράβασης ουσιώδους τύπου της διαδικασίας διότι αιτήματα κατ’ εξαίρεσης μετάθεσης πρέπει να κρίνονται από το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων όπου και δίδεται η δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής και όχι από τον Διευθυντή Μεταθέσεων με πράξη μάλιστα που προκαλεί άμεσες και καταστρεπτικές συνέπειες.

    Η στρατιωτικός παραμένει σήμερα στην Αθήνα.

     

    Η σημασία της συγκεκριμένης απόφασης είναι μεγάλη καθώς δίνεται η ευκαιρία σε στρατιωτικούς που λαμβάνουν μεταθέσεις που τους προκαλούν ζημία να ζητήσουν και να κερδίσουν την ακύρωσή τους με γνώμονα ακόμα και την αυστηρή τήρηση των νόμιμων τύπων της διαδικασίας !!!!

    Για να διαβάσετε την απόφαση πατήστε εδώ.

    Για οποιαδήποτε υπόθεση διοικητικού δικαίου, στρατιωτικού δικαίου, μεταθέσεων, αίτησης ακύρωσης, αντιρρήσεις, ενδικοφανείς προσφυγές κλπ  επικοινωνήστε με τον Δικηγόρο Δημήτριο Φουφόπουλο.