Κρέοντος 93, Αθήνα - Σεπόλια
dfoufopoulos@yahoo.com | 210 5127205 - 697 2858778

Ποινική Διαπραγμάτευση – Χαμηλή Ποινή Με Αναστολή

Ποινική Διαπραγμάτευση – Χαμηλή Ποινή Με Αναστολή

Φουφόπουλος Δημήτριος

2105127205
dfoufopoulos@yahoo.com

Επικοινωνία

  ΝΕΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

  ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ- ΠΟΙΝΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ !!!!!

  Σύμφωνα με το νέο άρθρο 303 Ποινικού Κώδικα επιτρέπεται και πριν την απολογία κατηγορούμενου για κακουργήματα η υποβολή αίτησης για ποινική διαπραγμάτευση.

  Η διαδικασία αυτή είναι σχετικά νέα στο ελληνικό δίκαιο. Αποτελεί μια ευθεία διαπραγμάτευση της ποινής που πρόκειται να επιβληθεί εφ’ όσον ο κατηγορούμενος ομολογήσει την ενοχή του.

  Σε υπόθεση που χειρίστηκε με μεγάλη επιτυχία ο Δικηγόρος Δημήτριος Φουφόπουλος υπήρξε πολύ καλή έκβαση ως εξής:

  Εντολέας κατηγορούμενος για τις κάτωθι πράξεις :

  • Απόπειρα εκβίασης από κοινού με σωματική βία σε βάρος επιχείρησης κατ’ επάγγελμα σε βαθμό δηλαδή κακουργήματος
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού
  • Παράνομη οπλοφορία

  Ασκήθηκε ποινική δίωξη με παραγγελία κύριας ανάκρισης (μια εκ των πράξεων ήταν κακούργημα) και ο κατηγορούμενος κλήθηκε σε απολογία όπου αντιμετώπιζε τον κίνδυνο προσωρινής κράτησης.

  Αμέσως υποβλήθηκε από τον Δικηγόρο Δημήτριο Φουφόπουλο αίτημα ποινικής διαπραγμάτευσης και ΠΡΙΝ την απολογία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συμφωνία μεταξύ του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και του κατηγορούμενου που εκπροσωπήθηκε από τον Δικηγόρο του.

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 3 ΕΤΩΝ (και όχι κάθειρξη) ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΟΣ 15 Η ΜΙΑ ΚΑΙ 300 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ 1500 ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΘΟΝΤΑ.

  Το πρακτικό Διαπραγμάτευσης επικυρώθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργήματων Αθηνών και μέσα σε λιγότερα από ένα μήνα η υπόθεση έκλεισε, ο κατηγορούμενος και για κακούργημα δεν αντιμετώπισε  έκτιση ποινής με εγκλεισμό σε φυλακή αλλά έλαβε μια συνολικά πολύ μικρή ποινή με τριετή αναστολή !!! Οι χρηματικές ποινές βεβαιώθηκαν στην εφορία όπου και πληρωθούν με δόσεις.

  Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία που συνδύασε ταχύτητα, ομολογία χωρίς απολογία, επιβολή μιας πολλή μικρής ποινής με αναστολή και χρηματικές ποινές που θα πληρωθούν με δόσεις.

  Για να διαβάσετε την απόφαση πατήστε εδώ