Κρέοντος 93, Αθήνα - Σεπόλια
dfoufopoulos@yahoo.com | 210 5127205 - 697 2858778

Ασφαλιστικά μέτρα ενοικιαστή κατά του ιδιοκτήτη

Ασφαλιστικά μέτρα ενοικιαστή κατά του ιδιοκτήτη

Φουφόπουλος Δημήτριος

dfoufopoulos@yahoo.com

Επικοινωνία

  Η περίοδος του σκληρού lockdown στην Αθήνα δυστυχώς έχει δημιουργήσει πολλά και ποικίλα προβλήματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

  Η Δικηγόρος Δημήτριος Φουφόπουλος αντιμετώπισε με επιτυχία υπόθεση όπου εκμισθωτής (ιδιοκτήτης ακινήτου) είχε κρατήσει κλειδιά και έμπαινε μέσα στο διαμέρισμα του μισθωτή (ενοικιαστή) όποτε ήθελε και του δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα.

  Ο ενοικιαστής, δεν άντεχε άλλο να υπομένει την κατάσταση αυτή και ζήτησε την βοήθεια του Δικηγόρου Δημήτρη Φουφόπουλου. Αμέσως κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα και ζητήθηκε προσωρινή διαταγή για άμεση προστασία.

  Το Δικαστήριο έκρινε ότι πράγματι είχε δημιουργηθεί μια πολύ ιδιόμορφη και περίεργη κατάσταση όπου ο ιδιοκτήτης εκμισθωτής έμπαινε όποτε ήθελε στο σπίτι του ενοικιαστή του και συγκεκριμένα από το υπνοδωμάτιο. Έτσι εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει το αυτονόητο δηλαδή απαγορεύει στον ιδιοκτήτη να μπαίνει στο σπίτι του ενοικιαστή και απαγορεύει την επικοινωνία μαζί του (δια ζώσης) δηλαδή από κοντά.

  Απειλεί μάλιστα χρηματική ποινή 500 ευρώ για κάθε παραβίαση !!!!

   

  Για να διαβάσετε την απόφαση πατήστε εδώ.

   

  Η σημασία της συγκεκριμένης απόφασης είναι μεγάλη καθώς δίνεται ένα τέλος σε μια πρακτική ενοικιαστών που κρατούν δεύτερα κλειδιά και μπαίνουν μέσα στο μίσθιο όποτε θέλουν χωρίς την θέληση του ενοικιαστή.

   

  Για οποιαδήποτε υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων, μίσθωσης, ακινήτων, προσωρινής διαταγής, κλπ   επικοινωνήστε με τον Δικηγόρο Δημήτριο Φουφόπουλο.